Кількість кроків за хвилину, яка знижує ризик хвороб серця та судин

фізична активність
1 Жовтня 2024, 23:35

Нове дослідження показало, що швидка ходьба може допомогти знизити ризик серцевих захворювань, але певна кількість кроків на хвилину є особливо ефективною. 

Хоча серцево-судинні захворювання вважаються основною причиною смерті у всьому світі, дослідження показують, що ризик виникнення винуватця можна змінити. Більше того, нове дослідження показало, що ви можете знизити ризик серцево-судинних захворювань, займаючись, ймовірно, щодня ходьбою.

Серцево-судинні захворювання – це загальний термін для станів, що вражають серце або кровоносні судини. Хороша новина полягає в тому, що це значною мірою можна запобігти, якщо вести здоровий спосіб життя.

Також читайте:  Як проходити 10 тисяч кроків щодня

Візьміть взуття для ходьби та стежте за своїми кроками.

Дослідження показало, що щоденна прогулянка до 10 000 кроків допоможе знизити ризик серцевих захворювань. Більш того, у дослідженні також вдалося визначити ідеальну кількість кроків за хвилину, яка може бути корисною для органу, що перекачує кров. Швидка ходьба та швидший темп приносять користь. Головне тут полягає в тому, що для захисту здоров’я люди в ідеалі можуть не тільки прагнути робити 10 000 кроків на день, а й прагнути швидше.

Крім того, дослідники зауважили, що кроків, зроблених при виконанні повсякденних справ, було достатньо, щоб запобігти серцевим захворюванням.

Також читайте:  Медики назвали види фізичної активності для збільшення тривалості життя

Скільки кроків мені потрібно робити за хвилину?

Підрахувавши загальну кількість кроків кожного учасника, дослідники визначили три категорії – менше 40 кроків за хвилину та більше. До третьої категорії увійшли ті, хто зробив найбільше кроків за хвилину протягом 30-хвилинного вікна.

“У піддослідних, які найбільше ходили – якщо бути точним, близько 80 кроків за хвилину – спостерігалося найбільше зниження серцево-судинних захворювань”, – розповіли кардіологи.

Також читайте:  Експерти вважають що піших прогулянок недостатньо для здоров’я

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!