Вчені виявили найдавніші сліди розведення вогню

Вчені виявили найдавніші сліди розведення вогню Поштівка
7 Червня 2016, 14:58

Науковці представили громадськості гіпотезу, що свідчить про те, хто і коли вперше зміг роздобути вогонь. На думку фахівців, цими людьми стали жителі нинішньої південно-східної Іспанії, які там проживали близько 800 000 років тому.

Можливі докази були виявлені в печері. Експерти звернули увагу, що населення змогло опанувати вогонь не менше, ніж мільйон років тому. Починалися пошуки на африканській території, після чого рушили на північ, а саме до Європи та Близького Сходу.

Насправді, якщо зазначений проміжок часу для Іспанії позначений правильно, він включає в себе неймовірно велику кількість різних місць, в яких намагалися розпалити полум’я багато століть тому. Розкопки, що почалися в 2011 році, надають можливість зрозуміти, що близько 165 одиниць каміння та артефактів з каменю, а також близько 2300 частинок тварин кісток тварин зберегли сліди нагріву. Науковий аналіз показує, що температурні показники під час обробки досягали від 400 до 600 градусів за Цельсієм, що властиво для предметів, які знаходяться у вогнищі.

Професори ставлять під сумнів факт того, що іскри від чагарникової пожежі могли б запалити всередині печери багаття . Найімовірніше, поблизу печерного входу кущі не росли, а в кам’яному столітті печера розташовувалася в оточенні річки і болота.

Виявлені рештки тварин свідчать про те, що вогонь добувався дуже і дуже давно. На думку знавців, ця версія вважається найбільш достовірною.

Cikavosti.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!