У Південній Кореї створили «будинок зі світла»

У Південній Кореї створили «будинок зі світла» Поштівка image 1
6 Жовтня 2016, 12:05

Архітектурне бюро Architecture of Novel Differentiation спроектувало «Будинок зі світла» для сімейної пари, яка володіє невеликим кафе в Південній Кореї.

В одному проекті вирішили відразу кілька завдань, використавши «розумні» жалюзі, які вкрили навісний фасад будівлі і її дах. Основною метою архітекторів було зберегти денне світло для приміщення кафе і зробити його простір живим і динамічним. Крім того, на другому і третьому поверхах будинку вони розмістили спальню, вітальню і невелику кухню для господарів кафе.

Алюмінієві жалюзі повністю покривають стіну і регулюють проникнення світла за заданими спеціальною системою параметрами. Влітку вони блокують пряме сонячне світло, а взимку, коли сонце менш активне, зберігають його необхідну кількість.

«Розумна» система жалюзі оцінює поверхню зігнутої стіни і розраховує потрібні для правильного постачання світлом параметри – кут обертання пластин, інтервали, довжину проекції і нахил. Таке архітектурне рішення робить вигляд будівлі неординарним, змушуючи його мерехтіти в променях сонця.

Крім того, жалюзі формують і інтер’єр кафе. Тіні від них падають на стіни, підкреслюючи вертикалі простору, як цього хотів господар кафе. Ритмічний малюнок світла і тіні постійно змінюється протягом дня, відображаючи рух хмар і сонця на всіх поверхнях приміщення.

У темний час доби будівля віддає світло назад, запрошуючи городян відвідати кафе дружелюбного любителя музики, – так описали замовника автори проекту.

Newbud.ua

У Південній Кореї створили «будинок зі світла»