- Поштівка - https://poshtivka.org -

До 2030 року лікарні підуть у минуле

Як вважають американські експерти, до 2030 року в суспільстві відпаде потреба в медустановах, тобто в лікарнях. До такох версії вчених підштовхнув активний розвиток у всьому світі такого тренда, як персоналізація медицини. Цьому значною мірою будуть сприяють нанотехнології.

Наприклад, медичний працівник за допомогою смартфона зможе отримувати потрібну інформацію про стан здоров’я пацієнта. Вченими не виключається, що з часом з’явиться спеціальний сканер, за допомогою якого можна буде зібрати потрібну йому інформацію про стан хворого.

На думку фахівців, людина буде в змозі лікуватися, не виходячи з квартири. До всього іншого, люди будуть хворіти дуже рідко, так як до цього часу більшість хвороб переможуть. Серйозний розвиток отримають профілактичні заходи щодо попередження захворювань.

А як же з нещасними випадками?

У найближчому майбутньому, прогнозують американські вчені, ймовірність отримання травм при нещасних випадках буде зведено до нуля. Отримає розвиток регенеративна медицина. Її рівень дозволить збільшити тривалість життя людини.

Щодо хірургічних операцій вчені також спокійні, тому що, на їхню думку, в найближчому майбутньому роботу хірурга виконуватимуть мікророботи. А якщо людині терміново знадобиться новий орган, то тут прийде на допомогу 3D-друк. Рівень же генетики дозволить модифікувати гени, що допоможе перемогти важко виліковні хвороби.