- Поштівка - https://poshtivka.org -

Брати з Нью-Йорка передали українським бійцям допомоги на 2 мільйони

Рідні брати Богдан та Ярослав Кулики, які проживають у Сполучених Штатах, за 20 місяців надали допомоги українським військовим на суму більш ніж 2 млн грн.

Про це повідомляє “5 канал” [1].

“Ми відсилали з Америки до Києва різні медичні засоби, кровоспинні препарати, прилади нічного бачення, пересувні метеостанції, коліматорні приціли, квадрокоптери-безпілотники, – повідомив Богдан Кулик, – гроші для закупівлі всього необхідного збираємо серед друзів та знайомих. І варто зазначити, що це є не тільки українці, а й американські громадяни, яким небайдужа доля України; є серед благодійників навіть кілька росіян, які вболівають за нашу країну!”

Згідно з отриманою інформацією, ще з 2004 року Богдан і Ярослав Кулики переїхали на постійне проживання до Нью-Йорка. З початку російського вторгнення на схід України у квітні 2014 року брати започаткували збір коштів, аби забезпечити добровольчі батальйони всім необхідним.

Допомога від української діаспори в Нью-Йорку надходила в підрозділи щойно сформованого “Донбасу”, до взводів розвідки та снайперам “Азову”, згодом у 55-ту та в 72-гу бригади ЗСУ.

За його словами, з травня 2014 року і до цього дня в Україну активісти передали більш ніж півсотні найменувань спорядження, медикаментів та іншого, що стало в нагоді українським воїнам – сумарна вартість допомоги перевищила $100 тис. Потім, за допомогою київських волонтерів, американська допомога доправляється військовим на Схід – безпосередньо в підрозділи.

Втім, займатись благодійністю на постійній основі Богдан та Ярослав Кулики наміру не мають, плануючи продовжити свою професійну діяльність в інших галузях.

“Думаю, що після перемоги Україна буде потребувати лише моральної підтримки з боку своїх громадян, які постійно живуть за кордоном”, – заявляє Богдан Кулик.